Ieri seara am fost la evenimentul Guy Tang World Tour. Daca sunteti pasionate de culori nebune in par si unicorni nu aveti cum sa nu il cunoasteti! Iar daca nu il cunosteati pana acum, veti ramane impresionate de blondurile pastelate in nuante de roz vata de zahar si lavanda pe care le obtine si de griurile si argintiurile atat de dorite acum.
Cine este Guy Tang?
Guy Tang este un hairstilist si colorist foarte apreciat de la Hollywood cu milioane de Followers pe conturile de Instagram, Facebook si YouTube.
Hairstylistul international a venit in premiera in Romania cu ocazia evenimentului Guy Tang World Tour, ce a avut loc la Opera Nationala Bucuresti. El va sustine alte asemenea show-uri in peste alte 36 de tari, printre care Franta, Italia, Spania si Germania.
Artistul in varsta de 36 de ani a cucerit internetul cu lucrarile sale de culoare realmente spectaculoase. El are peste 2,3 milioane de urmaritori pe Instagram, 1,4 milioane pe Facebook si aproximativ 2 milioane de abonati pe You Tube.
Un colorist cu o personalitate exuberanta si educator de top in domeniu, Guy a facut populare culorile pastelate ori indraznete. In timp ce majoritatea pozelor sale de pe Instagram sunt insotite si de formulele pe care el le-a folosit pentru a ajunge la rezultatele evidentiate in imagini, videourile de pe You Tube arata pas cu pas procesul prin care s-a ajuns la rezultatul final, de la culoare initiala la nuante extraordinare, de poveste.
Mydentity
Evenimentul a fost organizat de Concept Beauty Distribution, importatorul oficial al #mydentity, brandul de produse profesionale de colorare a parului al artistului. Gama de produse va fi disponibila in curand si la noi, iar mie mi-au atras atentia nuantele nebune din colectia Super Powers.
Ce am invatat eu din cadrul show-ului?
- Temperatura inalta distruge culoarea din par;
Evenimentul a inceput cu o demonstratie foarte interesanta in care Guy a trecut cu placa incinsa peste 2 suvite colorate cu produse diferite. La fiecare trecere culoarea s-a estompat vizibil. Iar la treceri repetate nuanta s-a deschis mult si schimbarea era evidenta.
Astfel poti strica un argintiu superb facut la salon, care sub caldura mare se transforma imediat in galben. Si mai rau, daca nu treci uniform cu placa si stai mai mult in anumite locuri vei obtine pete in care vopseaua s-a ars si vei pierde uniformitatea rezultatului.
Nu ni s-au spus temperaturile exacte, dar banuiesc ca aceste schimbari se petrec la 220-230 de grade, adica la temperaturile maxime ale placii.
Si eu sunt de acord cu cele mai de sus pentru ca mereu am considerat ca 170 este temperatura ideala de lucru si orice peste arde parul si sunt chiar studii in domeniu care demonstreaza ca peste 170 de grade cheratina din par se deterioreaza, iar calitatea parului este major afectata (de aici si parul ars sau puternic deteriorat).
Avertizarea pentru caldura se transmite si la celelalte instrumente de coafat – uscator si ondulator. Aveti grija de parul vostru, dar si de culoarea obtinuta cu greu!
- Dupa vopseaua permanenta este bine sa finisezi cu o vopsea semipermanenta;
Desi inseamna in mod clar mai mult lucru si poate parea redundant, Guy Tang recomanda acest mod de lucru.
Explicatia? O vopsea permanenta duce parul la un pH de 10.5, pe cand una semipermanenta coboara pH-ul la 6.1-6.4, se inchide cuticula, obtinem mai mult luciu si mai mult pigment in par.
- Vopseaua se aplica doar pe parul uscat;
Probabil vi se pare absolut evident. Dar aici trebuie sa luam in calcul lucrarile mai complexe (culori unicorn, sau blonduri pastelate, argintiu etc.) unde mai intai se efectueaza o decolorare, inainte de pigmentul final.
Este foarte important sa uscam foarte bine parul, pentru ca orice urma de umezeala ramasa in par inseamna mai putin pigment absorbit.
- Nu lasa niciodata pensula de vopsea in castron;
Aici ma fac si eu vinovata. Varianta ideala este sa plasezi pensula pe castron si sa iei doar o cantitate foarte mica de vopsea pentru precizie ridicata.
Pensula lasata in castron se murdareste mai mult, are prea multa vopsea pe ea si riscam astfel sa intindem culoarea neuniform. Vopseaua se ia in cantitati mici de pe peretele castronului, se aplica pe par, iar pensula revine pe castron atunci cand am terminat cu culoarea respectiva. Astfel vom folosi mai economic si vopseaua din castron.
- Foloseste o pensula in zig zag pentru tranzitii de culoare imperceptibile.
Vedeta dintre accesoriile lansate de Guy in gama Mydentity este o pensula cu perii in zig zag. Intr-adevar este o noutate, pentru ca toate pensulele pe care le-am vazut, mai groase sau mai subtiri, cu sau fara pieptan, aveau perii drepti.
Motivatia pentru acesta pensula este ca face treceri mult mai subtile intre culori si este ideala pentru balayage. Si daca nu aveti rabdare sa asteptati pana in noiembrie puteti incerca sa taiati perii unei pensule obisnuite si sa vedeti ce rezultate obtineti asa.
Cum vi se par sfaturile primite? Le veti pune si voi in aplicare?
Pana data viitoare,
From Mona with Gloss