Lifestyle

Cum mi s-a parut noua zona din Therme ce se va deschide la 1 Decembrie

ansamblu_p__3163

Ieri dimineata a avut loc vizionarea pentru presa a noii zone Therme Bucuresti ce se va deschide oficial pe 1 decembrie. Din pacate, nu am reusit sa ma organizez in timp suficient, asa ca am ratat acest tur. Dar mai primisem o invitatie pentru petrecerea privata de seara, cand puteam sa ne bucuram de noile facilitati Therme.

Asa ca mi-am luat costumul de baie, prosopul si pe Alina si am plecat spre Balotesti. Infruntand traficul de seara ma gandeam ca nu am deschis nici comunicatul de presa inainte sa plec, nu am vazut nici pozele si am ratat si turul de dimineata, asa ca aveam sa descopar eu zona, asa cum as fi facut in mod normal cand merg la Therme.

ansamblu-view-nocturn-3

Noua suprafata face parte din zona Galaxy, asa ca nu exista o restrictie de varsta ca in zona Palm. Aici pot sta familiile cu copii de orice varsta si fiind o zona mai mult de relaxare, este o veste foarte buna pentru parinti. Stiu ca am citit initial, atunci la deschidere, multe nemultumiri legate de restrictia de varsta in zona Palm, pentru ca acolo sunt piscinele si faptul ca parintii nu aveau atat de multe optiuni daca alegeau zona Galaxy pentru a sta cu copiii. Asa ca cei de la Therme au adus un pic de Palm si relaxare in zona Galaxy. Si inca nu v-am spus. Pretul ramane acelasi!

Asa ca chiar daca alegi doar Galaxy sau optezi si pentru celelalte zone, noua sectiune este inclusa in pret.

ansamblu_p__3307

ansamblu_p__3330

Acum sa va povestesc ce contine aceasta zona. De cum am intrat am vazut zona de relaxare – multe sezlonguri si palmieri. In stanga este un mic loc de joaca pentru copii cu cateva animalute colorate ce stropesc.

ansamblu_t2_6821

ansamblupiscina-copii

Mergand inainte gasesti cele trei saune umede cu tematica si terapii diferite (Tropical Rain, Oriental Garden, Herbal Essences). Noi am incercat-o pe una dintre ele, nu stiu sa va spun exact care, dar experienta este foarte placuta, temperatura era usor de suportat, iar aroma puternica de citrice mi s-a parut foarte benefica pentru nasul meu cu probleme.

saune-umede_t2_6978

saune-umede_t2_6986

saune-umede_t2_7013

Tot in aceasta sectiune sunt si 10 paturi de hidromasaj si alte 20 de paturi cu raze infrarosii. Lumina rosie are efect antibacterian si o serie de proprietati curative asupra organismului, avand numeroase indicatii in dermatologie. Pe acestea nu le-am incercat, desi cred ca sunt relaxante. La paturile cu hidromasaj se plateste separat (10 lei pe 10 minute sau 13 lei pe 15 minute – daca retin eu bine).

paturi-cu-raze-infrarosii_t2_6446

paturi-cu-raze-infrarosii_t2_6751

paturi-cu-raze-infrarosiipaturi-cu-raze-infrarosii-2

paturi-de-hidromasaj

Apoi urmeaza piscina, mult mai mica decat in zona Palm, dar cu aceeasi atmosfera relaxanta, iar in stanga si in dreapta vezi constructiile din sare luminate in diverse culori. Piscina noului spatiu dispune de cel mai mare poolbar din tot centrul Therme, cu o capacitate de 80 de locuri. Aici am savurat si noi un Aperol Spritz si o cafea.

ansamblu_t2_6530\ ansamblu_t2_6639

ansamblu_t2_6665

ansamblu_t2_7089

ansamblupiscina-vedere-centrala

Revenind la constructia din sare, aceasta este unica in Romania, fiind de asemenea, cea mai mare constructie din sare de Himalaya din Europa. Zona beneficiaza de cromoterapie si terapie salt&light si are doua parti – in stanga o zona dedicata jocurilor interactive pentru toate varstele, iar in dreapta o zona dedicata lecturii. Aceasta este biblioteca de sare. 

biblioteca-de-sare_t2_7116

biblioteca-de-sarebiblioteca-de-sare

biblioteca-de-saretherme_foto-andrei-gindac_115

biblioteca-de-saretherme_foto-andrei-gindac_118

Recunosc ca atunci cand am citit prima data despre biblioteca de sare mi-am inchipuit un spatiu inchis, cu liniste, unde sa poti sta sa citesti. La fata locului am gasit un spatiu deschis, ce comunica cu intreaga zona. Sa nu ma intelegeti gresit, constructia de sare este superba, dar sa va ganditi mai degraba ca aici puteti rasfoi albume de arta in timp ce ascultati muzica, decat sa cititi un roman in liniste. Biblioteca va dispune de circa 150 de carti, precum si ebook-uri.

In partea cealalta, zona dedicata jocurilor este dotata cu 14 console Playstation, jocuri interactive cu apa, banci iluminate, unde parintii se pot relaxa in timp ce copiii se distreaza si un ecran de poiectie 5X3,5 metri. Eu m-am jucat in scaunul cu volan si pedale si am incercat sa nu zbor cu masina de pe stancile pe marginea carora urmam un drum cu serpentine abrupte. Jocurile Playstation se platesc de asemenea separat, pe joc sau pe timp, in functie de jocurile alese.

constructie-din-sare_t2_6426

constructie-din-sare_t2_6968

zona-de-jocuri_2

zona-de-jocuri_t2_6931

In componenta constructiei au intrat 40 de tone de sare, aceasta fiind cea mai mare constructie din sare de Himalaya din Europa. Sarea de Himalaya este este considerata cea mai pura forma de sare din lume. Cu peste 80 de minerale si oligoelemente in compozitie, aceasta are si o serie de proprietati curative, fiind folosita pentru stimularea circulatiei, calmarea durerilor musculare, eliminarea toxinelor din organism, scaderea tensiunii arteriale, ameliorarea artritei si altor afectiuni ale pielii.

Odata cu lansarea acestei extinderi, suprafata totala inverzita a complexului creste cu peste 10%,  iar numarul palmierilor ajunge la 1.400. Printre acestia se numara si raritati: doua exemplare Kerridoxa, aduse din Malaezia, unice in Europa, si doi palmieri Veitchia Merrilii cu 7 trunchiuri, care sunt, de asemenea, exemplare foarte rare, cele mai des intalnite fiind cu doua, trei sau patru trunchiuri. Therme Bucuresti ajunge, astfel, sa gazduiasca cea mai mare plantatie de palmieri din Europa.

De asemenea, noul spatiu conex corpului Galaxy are un acoperis complet retractabil, in ambele directii, cu o suprafata retractabila de 800 de metri patati si cu o greutate de circa 100 tone.

Noua suprafata Galaxy are 4.000 de metri patrati, iar investitia totala se ridica la 10 milioane de euro. Odata cu extinderea corpului Galaxy, capacitatea indoor a spatiilor de relaxare din centrul Therme Bucuresti creste cu 1.000 de locuri.

constructie-din-sare_p__3383

10 superlative la Therme

  1. Cel mai mare centru de relaxare, wellness si distractie din Europa

Suprafata totala a proiectului, inclusiv terenul aferent cladirii, ocupa un areal de peste 250.000 mp. Suprafata constructiei, inclusiv cu extinderea Galaxy, este de peste 34.000 mp indoor. Therme Bucuresti poate gazdui simultan 4.000 de vizitatori indoor.

  1. Cea mai extinsa suprafata inverzita din Romania intr-un complex de relaxare

Suprafata totala inverzita este de 180.000 mp. Plantele sunt aduse de pe patru continente si ocupa atat suprafata interioara, cat si gradinile si terasele exterioare.

  1. Cea mai mare gradina botanica din Romania

Cu cele peste 800.000 de plante, Therme Bucuresti este cea mai mare gradina botanica de interior si exterior din Romania. S-au plantat 3.000 de arbusti, circa 1.400 de palmieri – specii variate din toate colturile lumii -, 1.200 de alte specii de copaci, peste 600.000 de flori, 40.000 de trandafiri, 60.000 de eunimus si alte plante. Pentru a asigura necesarul de lumina al gradinii exotice, spatiile vitrate sunt intinse pe toate fatadele cladirii.

  1. Cel mai mare complex de saune din Romania

Centrul Therme Bucuresti gazduieste 7 saune tematice si 4 saune umede. Fiecare sauna are o anumita tematica, un anumit design si ritualuri variate. Vizitatorii se pot bucura aici de un ritual de wellness, aromoterapie si purificare, denumit in limba germana Aufguss – realizat prin infuzarea unor solutii de uleiuri aromatice pe pietrele vulcanice incinse din sauna. O experienta multisenzoriala de Aufguss are efecte benefice asupra organismului, printre care activarea circulatiei sangvine, hidratarea pielii, intarirea sistemului imunitar etc. Cele 11 saune din centru au o capacitate totala de 410 vizitatori simultan.

  1. Cea mai intinsa plantatie indoor de palmieri din Europa

Cei 1.400 de palmieri de la Therme Bucuresti din interior formeaza cea mai mare plantatie de palmieri din Europa. Arborii sunt adusi de pe patru continente si au trecut printr-un proces complex de aclimatizare si ingrijire in Olanda, timp de 700 de zile. Ingrijirea palmierilor este tehnologizata, acestia fiind permanent monitorizati pe computer, din punct de vedere al nutrientilor si umiditatii.

  1. Cel mai batran copac aclimatizat in Romania

„Vedeta” Therme este copacul Tree of Life (Ficus Religiosa),  supranumit si copacul intelepciunii, care are o vechime de 120 ani si a fost adus din China. Drumul pana la Therme a durat 2 saptamani. Se spune ca printul Siddharta s-a asezat si a meditat sub acest copac si acolo a gasit  „iluminarea“, dupa care devenit Buddha.

  1. Cea mai mare piscina cu valuri din Romania

Piscina cu valuri din zona Galaxy are o suprafata de 560 m2 si o adancime care variaza de la 1 metru la 3 metri, fiind cea mai mare de acest gen din Romania. Timp de 365 de zile pe an, indiferent de anotimp, valurile sunt produse cu ajutorul unei tehnologii de ultima ora, care permite confortul si garanteaza siguranta.

  1. Cel mai mare si spectaculos sistem indoor de tobogane din Europa Centrala si de Sud-Est

Zona Galaxy din cadrul Therme Bucuresti detine cel mai spectaculos sistem de tobogane indoor din Centrul si Sud-Estul Europei, pentru toate varstele. Lungimea totala a acestora este de 1,5 km, iar zonele de plecare au o inaltime de pana la  14 metri. De altfel, sistemul de tobogane acvatice din zona Galaxy a Therme Bucuresti a primit punctajul maxim din partea publicatiei tuberides.de, cel mai important ghid independent al toboganelor acvatice din Europa.  Cele 17 tobogane de la Therme Bucuresti sunt acreditate de TUV Germania, cel mai exigent organism de audit al parcurilor acvatice de distractie.

  1. Cel mai mare acoperis retractabil montat intr-o zona seismica

Acoperisul zonei The Palm este un colos transparent de  230 de tone, cu o parte retractabila cu o suprafata de 900 metri patrati, fiind cel mai mare acoperis retractabil montat vreodata intr-o zona seismica. Noul spatiu conex corpului Galaxy are un acoperis complet retractabil, in ambele directii, cu o suprafata de 800 mp si o greutate de circa 100 tone.

  1. Cea mai mare constructie din sare de Himalaya din Europa

Odata cu aceasta extindere, Therme Bucuresti gazduieste cea mai mare constructie din sare de Himalaya din Europa, care cuprinde o biblioteca si un spatiu de joaca, cu pereti inalti de 6 metri. La constructia acesteia s-au folosit nu mai putin de 40 de tone de sare de Himalaya.

Asa ca daca va intrebati daca merita sa mai faceti o vizita la Therme si sa va bucurati de noul spatiu deschis eu zic ca merita. Mai ales daca aveti copii si tinand cont ca noua zona este inclusa in pret. Singurele care se platesc separat sunt paturile cu hidromasaj si jocurile Playstation (in afara de consumatie, bineinteles).

Pana data viitoare,

From Mona with Gloss

Previous Article
Frumusetea de a darui
Comments (13)
  1. Bianca says:

    Arată divin și nici nu-mi vine să cred că e la noi în România. Clar, trebuie să-mi programez măcar un weekend acolo.

  2. Lory's Blog says:

    Ce misto ca au extins zona! Mie mi-a placut foarte mult la ei!

  3. Gia Gianina says:

    De cand tot zic sa merg si eu la Therme. Mi-e si rusine sa mai raspund cunostintelor care ma intreaba: ai fost si tu la Therme? nu..Ce pacat, mai stai si in Bucuresti :))
    Cam asa ceva…pozele sunt dementiale, as vrea sa ma duc sa stau o saptamana acolo si sa ma bucur de toate beneficiile si sa ma relaxez!

    1. Mona says:

      Ahhh ce bine ar fi sa stai o saptamana :)) Dar stiu ca au si hotel in plan la un moment dat, asa ca de ce nu? :p

  4. Elena Ghimpu says:

    Arata ceva de vis !!

  5. ella says:

    Arata de vis, chiar mi-as dori sa ajung si eu acolo, am auzit doar lucruri bune despre acest loc.

    1. Mona says:

      Mie imi place foarte mult! Am ajuns de mai multe ori 😀

  6. RalucaT says:

    Arata fain, eu nu am fost inca, inca nu suport spatiile aglomerate si mi-aa dori sa merg o data cand e super gol, sa ma pot relaxa in voie.

    1. Mona says:

      Atunci cel mai bine optezi pentru o zi din timpul saptamanii, dar nu seara. Te vei relaxa in voie 😀

  7. Cristina says:

    Arata grozav!

  8. Federova says:

    Eu n-am mai fost de ceva timp dar am înțeles de la niște prieteni ca ar fi pe moarte acel copac celebru adus din China. Aata impresionant de frumos, mai ales când e asa pustiu, în poze ;)).

  9. Stefania Medelet says:

    Ce bine arata totul! Nu am fost pana acum la Therme, dar imi tot spune sotul meu sa mergem, poate ajungem si noi curand. Pupici

  10. Ira says:

    Foarte dragut arata! E bine ca au gasit solutie si pentru parintii cu copii mici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *