Health&fitness

Cum sa slabim sanatos?

Ai incercat fel si fel de diete care nu dau rezultate? Faci miscare, dar rezultatele intarzie sa apara? Te descurajezi si renunti de fiecare data, iar kilogramele se aduna? Ei bine, problema este in primul rand stilul de viata dezordonat. Apoi la acesta se adauga si varsta si predispozitia genetica, metabolismul, stresul, mediul de lucru si altele.

Cand vine vorba despre alimentatie si diete cred ca le-am incercat pe toate. De la cele mai putin credibile, care promiteau rezultate rapide pana la diete consacrate, larg acceptate si folosite. Si nimic nu a mers. Singura data cand am vazut rezultate concrete a fost cand am consultat un nutritionist si am urmat un program bine structurat de sport si miscare.

De ce este important sa lucrezi cu un nutritionist? Pentru ca acesta are o baza solida de cunostinte in domeniu si iti poate recomanda o dieta personalizata in urma careia chiar sa vezi rezultate. De asemenea, sunt sigura ca si voi, ca si mine, ati remarcat ca dietele preluate de la prietene, rude, vecine nu au aceleasi rezultate atunci cand le tineti voi. Si asta datorita faptului ca toate suntem diferite.

Cea mai complexa varianta si totodata cu rezultatele cele mai bune este sa apelati la o clinica nutritie Bucuresti. Aici pasii sunt mai multi decat in cazul unui consult individual cu un nutritionist si este asigurata si partea cea mai grea din punctul meu de vedere, si anume mentinerea.

Cum ar trebui sa se desfasoare un program complex de dieta si monitorizare?

Se incepe cu o consultatie, in care sunt analizati factori importanti pentru procesul de slabire – procentul de grasime din corp, numarul de kilograme avute, numarul de kilograme dorite, stilul de viata si istoricul greutatii etc. Cu cat medicul nutritionist are mai multe informatii despre tine, cu atat dieta poate fi mai bine stabilita.

Apoi urmeaza analizele de sange, in urma carora se determina carentele din organism si starea generala de sanatate, iar alimentatia poate fi adaptata si cu rol de vindecare. De asemenea, se determina rata metabolismului, pe baza careia se calculeaza aportul necesar de calorii.

De multe ori este bine sa faceti si un test genetic prin care se determina ce dieta vi se potriveste, la ce alimente raspunde corpul vostru cel mai bine si ce exercitii fizice ar fi cele mai potrivite. Si desi suna probabil complicat, proba se ia din saliva, deci nu trebuie sa va faceti probleme ca va fi dureros sau inconfortabil.

Abia dupa aceste etape se poate trece la crearea propriu-zisa a dietei. Si o data ce ai dieta, ai nevoie de sustinere si consecventa si multa motivatie. Aici te poate ajuta in continuare medicul nutritionist in perioada de monitorizare si tot acum se pot face modificari in functie de rezultatele remarcate.

Asa ca tinerea unei diete este un program continuu, care trebuie vazut ca o schimbare de stil de viata si pentru a ne mentine trebuie sa incorporam obiceiurile alimentare sanatoase in viata de zi cu zi.

Pana data viitoare,

From Mona with Gloss

Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *