Parfumuri

Obsedati de Obsession by Calvin Klein

Presupun ca ai putea spune ca am fost obsedati de OBSESSION. Daca cineva ar rezuma  pentru noi ce insemna vizual CALVIN KLEIN, aceasta ar campania OBSESSION a lui Mario Sorrenti cu Kate Moss. S-a pastrat in amintirea noastra de atatia ani si a devenit o piatra de temelie a senzualitatii atunci cand vorbim de CALVIN KLEIN. Ne-am gandit la un miros care ar putea reflecta o astfel de idee de rememorare si dorinta din zilele noastre. De sex masculin si feminin, de memoria altcuiva de pe pielea ta.

RAF SIMONS, Chief of Creative Officer CALVIN KLEIN

 

Imi amintesc de atingerea ta, de pielea ta, de mirosul tau …

Ca reinterpretare a unui parfum iconic, Obsessed pune accentul pe evocarea memoriei prin miros. Imbinand memoria si dorinta, masculina si feminina, trecutul si prezentul, aceste parfumuri impresionante ce au ecoul originalului Obsession, au fost in acelasi timp estompate si reformulate ca aroma atat pentru barbati si cat si pentru femei.

In inima lui Obsessed este amintirea unei iubiri trecute, declansata de mirosul unei persoane dragi pe piele. Aici, genurile sunt subminate si stratificate, cu mirosurile traditionale ale masculinului Fougère – in mod deosebit prin levantica alba – folosite pentru parfumul femeii, in timp ce mirosul barbatesc este surprins printr-o vanilie intunecata.

Aceste elemente sunt combinate cu materiale tipice asociate cu fiecare gen: Moscul adauga o caldura senzuala parfumului feminin, in timp ce Ambra si notele lemnoase intaresc simtul masculinitatii.

In paralel cu povestea olfactiva a lui Obsessed, mai apare si o poveste vizuala. In 1993, Obsession a atins cu adevarat statutul sau iconic, cand Kate Moss a devenit fata parfumului, fotografiata de prietenul ei, Mario Sorrenti.

Aceasta imagine de abandonare totala extrem de provocatoare, reflecta o adevarata poveste de dragoste. Ca primul parfum creat si promovat sub Raf Simons in functia de Chief Creative Officer al Calvin Klein, Obsessed poate fi vazut ca o sarbatoare a parfumurilor Calvin Klein din trecut, prezent si viitor.  

Obsessed este despre modul in care memoria, senzualitatea si viziunea se intersecteaza astazi. Parfumul incanta in exces, acest lucru realizandu-se intr-un mod rafinat, echilibrat si contemporan. O combinatie intre memoria olfactiva si dorinta moderna aduce trecutul in mod seductiv in prezent.

OBSESSED FOR WOMEN

Verde, aromatic, oriental 

Note de Top:  Lamaie Sacra, Esenta de Neroli, Elemi

Note de mijloc: Frunze de Violeta, Lavanda Alba, Salvia

Note de baza: Mos, Helvetolide Ambrette Muscenone

Structura masculina Fougère este in contrast cu caldura feminina. Parfumul se formeaza in jurul unei baze de lavanda alba, in timp ce Moscul cremos o infasoara intr-o atingere moale.

Parfumier: Annick Menardo

Master Perfumer: Honorine Blanc

OBSESSED FOR MEN

Un parfum lemnos, oriental ambrat

Note de varf: Grapefruit Oro Blanco, Piper Sichuan, Cardamom Negru

Note de mijloc: Frunze de cedru, Labdanum Firnat, Piele Alba

Note de baza: Patchouli, Infuzie neagra de vanilie, Ambrox Super

Inima convingatoare a Vaniliei Negre este structurata sofisticat cu note inchise lemnoase, dimensionale, sugerand tensiunea dintre melodicitatea feminina si puterea masculina.

Parfumier: Ilias Ermenidis

Parfumier: Christophe Raynaud

Parfumurile sunt deja disponibile in magazinele de profil.

Pana data viitoare,

From Mona with Gloss

 

Comments (1)
  1. Mona Cocoreanu says:

    Acum multi ani am fost si eu la randul meu obsedata de parfumul Obsession, un clasic oriental care ramane de neuitat.
    M-ai facut curioasa de noua interpretare a parfumului…mmm suna bine, trebuie sa il testez in magazin. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *