impactul somnului asupra relatiilor fmwg magazine
Lifestyle

Impactul somnului de slabă calitate asupra relațiilor tale

Cum poate afecta somnul slab relațiile tale? Un nou studiu dezvăluie mai multe detalii despre legătura dintre calitatea somnului și starea ta emoțională în cadrul relațiilor. După cum vei vedea impactul somnului de slabă calitate este unul destul de mare.

impactul somnului asupra relatiilor fmwg magazine

Cercetătorii au pus sub lupă conexiunile dintre somnul proastă calitate, furie și calitatea relațiilor într-un set de trei studii. Ce au descoperit este cu adevărat interesant.

În primul rând, s-au uitat la modul în care somnul prost afectează relațiile noastre. Studiul corelațional a arătat că somnul slab nu numai că duce la o satisfacție mai mică în relație, ci și că furia joacă un rol cheie în această ecuație. Cu alte cuvinte, somnul prost poate declanșa sentimente mai intense de furie, ceea ce, la rândul său, afectează negativ relațiile noastre.

Mai mult de atât, dacă se constată deteriorarea calității somnului într-o lună, este posibil să observi o creștere a furiei și, implicit, o scădere a percepției tale asupra calității relației, arata un studiu longitudinal. În plus, corelația dintre calitatea somnului și relație este reciprocă: un somn mai bun poate conduce la o relație mai bună și viceversa.

De asemenea, calitatea somnului unui partener a avut un impact mai mare asupra satisfacției celuilalt partener, comparativ cu calitatea somnului propriu.

Cu alte cuvinte, somnul partenerului tău contează!

impactul somnului asupra relatiilor fmwg magazine

În plus, cercetătorii au efectuat și un studiu experimental pentru a investiga impactul stării de furie. Cei care au avut un somn prost și s-au simțit furioși au avut o percepție mai scăzută a calității relației, chiar dacă furia nu era legată direct de problemele din relație. În schimb, cei care au avut un somn mai bun au raportat sentimente pozitive și evaluări mai bune ale relațiilor lor romantice.

În concluzie, cercetătorii sugerează că impactul somnului de slabă calitate se resimte prin sentimente negative, mai ales furie.

Atunci când ne exprimăm astfel de sentimente către partenerii noștri, putem declanșa reacții similare din partea lor, ceea ce poate deteriora calitatea relației.

Este important să conștientizăm că multe evenimente din viața noastră pot afecta calitatea somnului, precum a deveni părinți sau creșterea stresului.

Autorii studiului recomandă intervenții pentru a îmbunătăți somnul, precum reducerea consumului de cofeină sau practicarea tehnicilor de relaxare, pentru a susține atât calitatea somnului, cât și calitatea relațiilor noastre.

De asemenea, se speculează că cercetări ulterioare ar putea explora dacă privarea cronică de somn ar putea crește riscul de divorț. Pare că tulburările de somn pe termen lung ar putea avea un impact mai semnificativ asupra relațiilor noastre pe termen lung.

Așadar, amintește-ți să acorzi atenție calității somnului tău și că acesta poate influența relațiile tale. Un somn odihnitor poate fi cheia unei relații fericite!

Până data viitoare,

FMWG Magazine

Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *