Home & Deco

Cum ne-am reorganizat si redecorat dormitorul

In ultima perioada am avut multe schimbari in viata mea si cum nu pot sa stau niciodata locului, am talentul si tendinta sa le fac pe toate odata. Asa ca in plina planificare pentru nunta ne-am apucat si de redecorarea dormitorului si mai mult, din transformarea acestuia dintr-un birou intr-un spatiu de relaxare si odihna.

Am inceput cu planificarea aspectului dorit in ceea ce priveste tapetul si parchetul si ne-am schitat aranjarea mobilei. Pentru o reducere a costurilor, am folosit obiecte de mobilier pe care le aveam deja in birou si le-am regandit pentru a le folosi ca mobilier de dormitor.

Apoi a urmat partea de cumparaturi in care am incercat sa ne transpunem dorintele in functie de oferta magazinelor. In mod evident, daca nu v-ati inchipuit pana acum, tema dormitorului se invartea in jurul  nuantelor de mov, iar accentele erau reprezentate de flori si fluturasi. Asa ca am optat pentru un tapet alb cu flori mov pentru doi pereti si pentru lavabila mov pentru ceilalti doi si tavanul. Da, am insistat in mod special ca tavanul sa fie mov!

                                                                           In timpul renovarii

A urmat partea de renovare si rearanjare a mobilei, care au fost cele mai complicate operatiuni si ca timp si ca greutate. O data ce am avut totul stabilit am plecat in cautarea unui pat si am optat pentru unul functional cu tablie cu rafturi pentru o mai buna organizare si pentru acces usor la obiectele pe care le folosim des – telefon mobil, carti si reviste, incarcator, balsam de buze, masca pentru dormit etc si cu sertare sub pat. Aceste sertare mi se par incredibil de utile si pot acunde o multime de obiecte pentru care nu aveam loc suficient cum ar fi prosoape de baie, lenjerii de pat, pijamale etc.

Dupa plasarea patului am mai optat pentru niste suprapozabile si niste rafturi pentru optimizarea cat mai buna a spatiului.

                                                     Incercand sa aducem mobila acasa cu masina

Pentru draperii am ales unele mov uni complet blackout ca sa nu patrunda lumina dimineata, iar perdelele sunt din organza transparenta cu linii verticale mov de diferite marimi. Ca accent am optat pentru ciucuri negri de strangere a draperiilor, iar pentru tavan am pastrat o plafoniera alba simpla care sa nu incarce si care sa ofere multa lumina.

                                                             Imediat dupa montarea draperiilor

Si astfel am reusit sa ne organizam hainele, eu si cosmeticele pentru ca am si o masuta de machiaj cu oglinda cu becuri, biroul cu calculatoarele si monitoarele noastre si diverse obiecte de decor.

Toata operatiunea a durat cam doua saptamani, iar rearanjarea tuturor obiectelor la locul lor inca pe atat. Probabil ca pare mult, dar atunci cand te mai ocupi in paralel si de job si de organizarea nuntii si de alte lucruri ce necesita sa fie duse la bun sfarsit, cam atat cred ca dureaza.

Voi cum v-ati organizat dormitorul?

Pana data viitoare,

From Mona with Gloss

Comments (2)
  1. Lory's Blog says:

    Si eu am camera tot in nuante de mov!!!!

    1. Mona says:

      Aaaa ce frumos! Mi se pare ca se potriveste de minune pentru dormitor :p <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *