parfumuri de vara 2022
Parfumuri

6 sfaturi pentru a-ți alege parfumul potrivit vara

parfumuri de vara 2022

Vara și parfumurile merg mână în mână. Iată un ghid pentru alegerea parfumului perfect pentru sezon.

Dacă vara ar fi o amintire olfactivă, te-ar duce într-o călătorie presărată cu flori proaspete și fructe gustoase. Într-adevăr, ce este vara fără un strop din parfumul tău preferat? Așadar, în timp ce te pregătești pentru lunile calde care urmează, iată ce trebuie să știi despre alegerea parfumului perfect de vară.

Sfat 1: Începe cu ceea ce îți place

Testarea parfumurilor noi poate fi o experiență senzorială puternică și ce este mai bine decât să alegi o notă care este legată de o amintire.

Dacă preferi să fii într-un câmp de lavandă din sudul Franței sau să faci plajă în Spania, alege parfumuri cu note florale sau acvatice precum lămâie, yuzu, crin, magnolie și cedru, lemn de santal și chihlimbar.

Acest lucru nu numai că te va transporta înapoi în timp, ci îți și va ridica starea de spirit, indiferent de locație.

Sfat 2: Cunoaște-ți concentrațiile și unde să le porți

Când vine vorba de nomenclatura industriei parfumurilor, este util să înțelegem cum funcționează concentrațiile pentru fiecare dintre ele, și anume Eau De Parfum (EDP) și Eau De Toilette (EDT).

Un EDT este o opțiune mai bună pentru vară, deoarece are o concentrație mai mică de ulei parfumat, între 8-15%, ceea ce oferă un efect aerisit și ușor.

În schimb, un EDP conține aproximativ 15-30% concentrație de ulei parfumat, făcându-l destul de greu pentru vremea caldă.

Acum că știi diferența cheie dintre ele, alege între concentrațiile bazate pe funcționalitate, cum ar fi: un EDT mai ușor va funcționa bine pentru o zi la birou și un EDP puternic va fi ideal pentru o ieșire noaptea.

Sfatul 3: Optează pentru arome lejere cu note florale și verzi

Zilele calde merg perfect cu arome care se încadrează în gama florală, de plajă și exotică, spre deosebire de notele mai profunde precum pielea și cele pudrate.

Căută ceva care îți îmbunătățește starea de spirit și este revigorant, liniștitor și relaxant.

Încercă ingrediente din familia florală precum trandafir, vanilie, lemn de santal, floare de portocal, mandarin, iasomie, lămâie, bergamotă, neroli sau opțiuni mai verzi rozmarin, lemongrass și mentă.

Sfat 4: Testul de miros și pulverizare

Când vine vorba de cumpărarea unui parfum, încercă testul de miros și pulverizare.

Miroase sticla și lasă-te inspirată de aromă. Pentru a te răsfăța mai mult cu senzația, aplică parfumul la încheietura mâinii și lăsă-i timp să se așeze pe piele.

Atunci când aplici un parfum, notele de vârf sunt cele pe care le simți la început, dar pe măsură ce trece timpul, notele de mijloc și de bază devin mai pronunțate.  Ai încredere în ceea ce îți spun simțurile pentru a lua o decizie cu privire la următorul parfum de vară.

Sfat 5: Mixează cu atenție parfumurile

De asemenea, poți lua în considerare mixarea parfumurilor pentru a îți crea propriul parfum.

Regula de bază este să mergi cu familiile de parfumuri complementare. De exemplu, notele dulci de vanilie și caramel se potrivesc bine cu parfumurile florale de vară precum trandafir și iasomie.

Pe de altă parte, notele citrice de mandarină, lemongrass și altele asemenea funcționează perfect împreună cu notele picante precum scorțișoară, nucșoară și piper.

Nu combina prea multe dintr-o dată și joacă-te cu experiența!

Sfat 6: Ia în considerare alte formule de îngrijire a pielii pentru un parfum de lungă durată

O combinație de elemente, cum ar fi o loțiune de corp sau un balsam parfumat, urmate de parfumul ales, poate ajuta la păstrarea mai buna a mirosului în timpul verii.

Deoarece aceste produse au o textura mai bogată, ele pot păstra aroma mai bine pe măsură ce trece ziua.

Tu cum îți alegi parfumul vara?

Până data viitoare,

From Mona with Gloss

Drop me a message

Vă invit să mă urmăriți și pe:

Instagram – @monawithgloss

Facebook – From Mona with Gloss

YouTube – Mona Croitoru

TikTok – @monawithgloss

 

Previous Article
Un weekend cu fetele la Spa
Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *