review film fmwg magazine from mona with gloss
Filme & Carti

Creatorul: O Călătorie SF în Lumea Războiului dintre Omenire și Inteligența Artificială

E timpul să ne aventurăm într-o călătorie captivantă spre viitor cu filmul Creatorul, regizat de Gareth Edwards. Aseară am fost la avanpremiera filmului, așa că vin către voi cu o mulțime de detalii despre acest SF, care promite să ne ducă pe tărâmuri futuriste în care oamenii se confruntă cu forțele inteligenței artificiale într-un război ce ar putea decide soarta omenirii.

Sinopsis

Într-un viitor apocaliptic, în mijlocul unui război devastator între rasa umană și forțele inteligenței artificiale, avem ocazia să îl cunoaștem pe Joshua, un fost agent de elită, bântuit de dispariția soției sale. El este recrutat pentru o misiune aparent imposibilă: să găsească și să ucidă Creatorul, misteriosul arhitect al inteligenței artificiale avansate, care a dezvoltat o armă misterioasă cu puterea de a pune capăt războiului și chiar a umanității însăși.

creatorul review film fmwg magazine

Trailer Creatorul

Inspirat de capodopere cinematografice precum Apocalypse Now, Blade Runner și Akira, Creatorul promite o experiență cinematografică unică, aducând în prim-plan tensiunea psihologică și explorarea profunzimilor umane într-un cadru SF încântător.

Știai că?

Un aspect interesant al acestui film este colaborarea dintre regizorul Gareth Edwards și maestrul compozitor Hans Zimmer. Aceasta marchează prima lor colaborare la coloana sonoră, promițând să aducă un element sonor captivant și emoționant la acest thriller sci-fi.

De asemenea, este notabil faptul că acest film este a treia colaborare între Gareth Edwards, directorul de imagine Greig Fraser și editorul Joe Walker, după Dune și Dune: Part Two, consolidând astfel o echipă talentată și experimentată în spatele culiselor.

Creatorul reprezintă și întoarcerea lui Gareth Edwards în lumea filmului, după succesul său cu Rogue One: O Poveste Star Wars. Cu această producție originală, regizorul promite să ne ofere o incursiune în viitorul apropiat, plin de provocări și mister.

Locație filmări

Filmările au avut loc în Thailanda și s-au desfășurat între ianuarie și mai 2022, dând naștere unui peisaj spectaculos care să reflecte universul distopic al filmului.

creatorul review film fmwg magazine

Lansarea trailerului oficial a avut loc pe 17 iulie 2023, stârnind curiozitatea și interesul publicului, mai ales în contextul grevei SAG-AFTRA, care a ridicat întrebări cu privire la utilizarea inteligenței artificiale în industria filmului.

Tehnici de filmare

Un aspect remarcabil al producției este abordarea lui Gareth Edwards de a realiza filmul cât mai tradițional posibil. Evitând ecranele verzi și filmările în studio, el a ales să filmeze în locații reale, folosind tehnici de filmare de tip guerrilla și apelând la Industrial Light and Magic pentru a adăuga elementele SF mai târziu, oferind astfel filmului o autenticitate aparte.

Deși inițial Benedict Wong era distribuit într-un rol-cheie, conflicte de program l-au forțat să se retragă din proiect, fiind înlocuit de talentatul Ken Watanabe.

creatorul review film fmwg magazine

Nu putem să nu menționăm că regizorul Gareth Edwards a scris personajul principal cu John David Washington în minte, după ce l-a văzut în “Monsters and Men” în 2018, astfel că așteptările pentru prestația acestuia sunt ridicate.

În concluzie, Creatorul promite să fie o experiență cinematică palpitantă și intensă, cu o poveste captivantă, imagini spectaculoase și o coloană sonoră memorabilă. Cu inspirație din unele dintre cele mai mari capodopere cinematografice, acest film ar putea să ne ofere o perspectivă fascinantă asupra relației dintre om și tehnologie într-un viitor distopic.

Nota IMDB: 7.2

Filmul Creatorul va fi disponibil de vineri, 29 Septembrie, în cinematografe.

Până data viitoare,

FMWG Magazine

Citește și despre Adam Întunecatul.

Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *