Lifestyle

Ciocolata, fete dragute si un seminar pe masura

Saptamana trecuta am fost in vizita la Heidi ChocoWorld. Era cea de-a treia oara cand ajungeam la fabrica, dar parca aceasta data a fost speciala. Poate si datorita companiei, am fost insotita de 6 fete dragute FMWG si de al meu tata, a verii sau a seminarului special, dar cel mai probabil datorita tuturor la un loc.

Cu zambete pe fata, am venit sa aflam cat mai multe detalii despre cum se face ciocolata, despre istoria ei, despre amplasarea geografica a ingredientelor. Cand ciocolatierul sef Cristina ne-a intrebat ce stim despre ciocolata, i-am raspuns in cor “Ca e buna!!”. Asa ca ne-a introdus in aceasta lume dulce.

Am vazut cum arata boabele de cacao (si sunt diferite in functie de zona), cum arata fructul in sine, ce gust au (nu credeam niciodata ca o sa gust boabe de cacao in forma lor bruta) si cum se piseaza pentru a deveni o pasta cu gust intens de ciocolata. Apoi am trecut la ingrediente. Pudra de cacao, betisoarele de vanilie, laptele praf, pe toate le-am analizat, mirosit, degustat (acolo unde era cazul). De exemplu din asta se face ciocolata cu lapte:

Apoi am trecut la pasul urmator. Am preluat ciocolata de la aparatul care a amestecat toate ingredientele si am ajutat la omogenizarea ei si la racire. Spuneti voi ca nu pare sa am un talent natural! Cine ma cunoaste cred ca se amuza maxim de aceasta postura.

Dupa racire si testare din nou (da, nu vreti sa stiti de cate ori ne-am bagat degetele in castroanele cu ciocolata, doar testam intens, nu-i asa?) a urmat alegerea ciocolatei, a modelului si a ingredientelor. Aici fiecare si-a pus creativitatea la lucru si bineinteles, au iesit niste tablete superbe!

Am avut valurile marii, inimioare, stelute, panza de paianjen cu paianjenul aferent (cum altfel?) si o zebra. Zebra era a mea, evident! Si a urmat momentul cel mai greu – alegerea ingredientelor. Eu am optat pentru o combinatie mai ciudata as spune, mai exact pentru piper rosu, chilli, sare de himalaya, fistic si portocale. Fetele au avut fiecare alte idei delicioase de combinare a ingredientelor.

Dupa ce am terminat tabletele (de facut, nu de mancat), am trecut la praline. Aici am contribuit cu alegerea ingredientelor (de ce asta este intotdeauna cea mai complicata parte?), care s-au dovedit acasa a fi o combinatie perfecta. Pralinele au disparut primele, cel putin in cazul meu.

Istovite de atata creatie, ne-am delectat cu cate o cafea delicioasa si ne-am bucurat de minunatiile ce se aflau in showroom-ul Heidi pana ce tabletele noastre stateau cat era necesar la frigider.

Evident ca am facut cumparaturi (nu poti rezista tentatiei, va spun eu!) si am mai degustat cate o tableta din cateva modele.

La final Heidi ne-a premiat cu cate o diploma de ucenic ciocolatier si ne-a oferit tabletele create. Cu entuziasmul maxim, am descoperit si noutatile de vara Summer Venture (Mexico este absolut delicioasa, sa o incercati si voi). Mai multe detalii gasiti aici si in plus puteti participa la concursul unde puteti castiga o excursie in Mexic, Sicilia sau Himalaya. Eu am contribuit deja cu cateva inscrieri pentru Mexic.

Sper ca v-a placut seminarul nostru si daca doriti si voi sa participati la unul asemanator va puteti inscrie oricand pentru unul din cele 2 seminarii (60 de minute 50lei sau 120 de minute 80 de lei). Detalii despre desfasurarea seminarului si tematica gasiti aici.

Si daca vreti sa stiti cum s-au simtit fetele, aici sunt cateva impresii:

Alina

Cum a fost la seminarul de ciocolata de la Heidi? Raspuns WOW, a fost magic, am fost intr-o lume de basm, am invatat atatea despre ciocolata si modul de realizare, am facut fiecare cate o ciocolata dupa bunul nostru plac si cu ce ingrediente ne-am dorit. A fost o experienta inedita. Cel mai tare lucru – am avut voie sa gustam si sa ne bagam degetelele in toate castronasele puse la dispozitia noastra. Ce poate sa fie mai frumos decat sa iti bagi degetele in ciocolata :D. La sfarsit am devenit “Ucenic ciocolatier”. Iti multumesc Mona pentru invitatie :* Toata experienta Alinei o puteti citi aici.

Monica

Mi-a placut foarte mult. Am aflat o multime de informatii interesante, m-am distrat si bineinteles am savurat ciocolata! Ca o concluzie: o zi perfecta! Mai vrem!!

Cristina, sarbatorita noastra

A fost cel mai dragut mod de a-mi petrece dimineata zilei mele de nastere! Seminarul a fost o experienta inedita, in cadrul caruia am descoperit fascinanta lume a ciocolatei intr-un mod interactiv si foarte interesant. Am admirat pasiunea ciocolatierilor Heidi si m-am simtit foarte bine alaturi de ceilalti “ucenici”.

Rodica

Am descoperit unde si in ce conditii creste arborele de cacao, ba mai mult, am si văzut un fruct in stare bruta. Am parcurs etapele de transformare a fructului in praf de cacao si mai apoi in ciocolata lichida. Am constatat cu stupoare ca imi place foarte mult ciocolata albă desi eu nu mananc deloc ciocolată alba. Mai multe detalii despre cum i s-a parut Rodicai intreaga experienta gasiti aici.

Ana-Maria

Asa cum incepe orice vizita in paradis a inceput si experienta mea in lumea ciocolatei – la Heidi! Am avut-o alaturi de noi pe Cristina care ne-a explicat cum se face ciocolata si care ne-a ajutat sa ne imbogatim cunostintele despre mult dorita si apreciata ciocolata – cea care de regula ne strica dietele 😉 
Apoi a inceput partea cu adevarat distractiva – ne-am creat propria ciocolata – am avut posibilitatea sa alegem intre ciocolata alba si cea cu lapte – si chiar sa le combinam. Ciocolata mea cu siguranta a fost “ciocolata ideala” pe care am savurat-o acasa, in doi, pana la ultimul patratel – a fost placere pura! Seminarul m-a ajutat sa inteleg mai bine procesul de fabricatie al ciocolatei si mi-a permis sa ma joc cu imaginatia si sa combin ingrediente … Multumesc Mona pentru experienta minunata mi care mi-ai oferit-o la Chocoworld – Heidi!

Ionela

Vreau si eu un aparat de facut ciocolata la mine acasa!

Toata distractia noastra o puteti vedea aici.

Pana data viitoare,

From Mona with Gloss

Previous Article
Cum mi-am luat #varaincap
Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *